De Nederlandse Karate bond

De Karate-do bond Nederland wordt vaak simpelweg afgekort als KBN. Deze bond zorgt ervoor dat Karate in Nederland de aandacht krijgt die het verdient. Door het organiseren van wedstrijden op verschillende soorten niveaus wordt het voor sporters mogelijk om vaker in competitie verband tegen elkaar in actie te komen. De bond ondersteunt tevens jong talent en helpt hun daar waar mogelijk om door te groeien binnen de sport.img-full-56a4cd31e54cf Andere belangrijke onderdelen zijn het opleiden van leraren en het afnemen van examens waarmee het niveau van iemand goed kan worden vastgesteld. Wanneer je met Karate wilt beginnen is de bond een goede plek om informatie in te winnen. Je kunt er dan gelijk achter komen waar bij jou in de buurt een vereniging is zodat je zo dicht mogelijk bij huis met de sport kunt beginnen.

Met het stimuleren van alle sporters hoopt men dat steeds meer mensen warmdraaien voor deze sport. Sporten is immers gezond, zowel voor het lichaam als voor de geest, en dit geldt zeker voor een bijzondere sport als Karate.

De bond is gevestigd in Maarsbergen en je kunt ze op de meeste dagen bereiken voor al je vragen en opmerkingen. Dit kan telefonisch maar ook door een contact formulier in te vullen op de website. Door lid te worden van de bond heb je de mogelijkheid om altijd op de hoogte gehouden te worden van alles wat er omtrent Karate gebeurd in Nederland. Tevens kun je er zeker van zijn dat je deel kunt nemen aan wedstrijden wanneer je dit wil. Mocht je ook nog eens echt getalenteerd zijn dan kan deze organisatie je helpen om dit te ontwikkelen zodat je het hoogst haalbare niveau kunt bereiken. Met een juiste dosis inzet daarbij opgeteld kan de top zomaar eens bereikt gaan worden. Maar ook voor leraren, scheidsrechters en anderen met interesse in Karate kan de KBN wat betekenen.